Dviejų šeimų verslas. Gaminame dviejų komponentų šokoladą pradėdami tiesiog nuo pupelių. Patys jas skrudiname, lukštename ir smulkiname, malame akmenimis, pridedame nerafinuoto cukraus ir viskas! Siūlome kakavos pupelių lukštų arbatą, kakavos gėrimą, skrudintus kakavos pupelių trupinius bei pupeles, iš kurių gaminame savo šokoladus.

pupelėsPasirinkome gaminti sveiką šokoladą, kuriame nebūtų jokių papildomų priedų, kad viskas, kas yra šokolade, būtų kuo mažiau apdorota. Pupelės, kurias naudojame, yra criollo ir trinitario rūšies, pačios geriausios pasaulyje, auginamos konkrečiuose ūkiuose ir atvežamos mums. Kiekvienas šokoladas pagamintas iš vienos rūšies pupelių, kurios augintos vienoje vietoje. Criollo pupelės yra artimiausios senovinėms Majų civilizacijos pupelėms, nes Majų pupelės jau yra išnykusios. Criolo pupelės užima iki 5% pasaulio kakavos pupelių rinkos. Iš šių pupelių gaminame Nueve ir Copo de Nieve šokoladus, arbatas, gėrimus ir visa kita. Trinitario pupelės yra gaunamos sukryžminus forastero ir criolo kakavos medžius. Šios pupelės užima iki 15% pasaulio kakavos pupelių rinkos. Likusią rinkos dalį sudaro forastero kakavos pupelės.

Iš tiekėjų europoje gautas pupeles skrudiname. Bet skrudiname tik tiek, kiek reikia išgauti šokolado skoniui, ir ne per daug, kad neperdegtų. Skrudintas pupeles aušiname, sutrupiname, atskiriame lukštus ir ilgai (mažiausiai 3 paras) malame akmeninėmis girnomis. Maldami pupeles sumalame ir nerafinuotą cukranendrių cukrų, o paskui temperuojeme. Supiltas šokoladas į formeles vėsinamas šaldytuve, o jau suaušusios šokolado plytelės rankomis pakuojamos į dėžutes ir keliauja pas jus. :-)