preloader

Rosado arbata

Rosado arbata

Išparduota

Kakavos pupelių lukštų arbata - tai puikus kakavos skonio gėrimas, kuris turi tų pačių naudingų savybių, kaip ir pačios kakavos pupelės.

  • Kilmės šalis:
     Brazilija
  • Valstija:
     Bahia
  • Ūkis:
     Fazenda Camboa
  • Pupelės rūšis:
     Trinitario
  • Veislė:
     Trinitario veislių mišinys
  • Grynasis svoris:
     100 g.

Rosado arbata

Skonio natos: balansas tarp rūgštumo, saldumo ir raudonų uogų (aviečių) su jazminų užuominom.

Kaip žinome, kakavos pupelės yra labai vertingos, turi daug naudingų mineralų, vitaminų. Kakavos lukštai turi visų tų pačių medžiagų, kurios yra ir kakavos pupelėse.

Verdančiu vandeniu užplikyti kakavos pupelių lukštai nudažo vandenį panašiai, kaip ir juodoji arbata. Arbatai pagaminti reikia labai nedidelio kiekio lukštų, todėl 100 g užteks tikrai ilgam. Rekomenduojame pabandyti dėti 0,5-1 arbatinį šaukštelį vienam puodeliui, ir pasitikrinti, ar jums reikia stipresnės, ar silpnesnės arbatos. Malonus arbatos skonis, primenantis švelnią kakavą, tikrai praskaidrins jūsų dieną. Galima gerti ir šaltą. Gėrimas lengvai tonizuoja. Skanaus!

Rekomenduojamas paruošimo būdas vienam puodeliui arbatos:

1 arbatinį šaukštelį lukštų užpilkite verdančiu vandeniu ir palaukite 5 minutes. Nukoškite.

Fazenda Camboa - Brazilijos rytuose įsikūrusi plantacija

RYŠKŪS ŠOKOLADO SKONIAI IŠ ATOGRĄŽŲ MIŠKŲ

Fazenda Camboa valda yra Bahija valstijos pietuose, Brazilijos "Costa do Cacao", išvertus "Kakavos kranto", širdyje. Šis regionas labai iškilus kakavos produkcijos istorijoje ir Fazenda Camboa yra puikus pavyzdys. Kakavos plantacijos savininkai ir valdytojai yra broliai Arthur ir Euardo Carvalho, kurie yra plantacjos įkūrėjo proanūkiai. Fazenda Camboa derliaus nuėmimas, džiovinimas ir vietoje pakuojamas.

Čia yra tobula aplinka auginti kakavą: tropinis klimatas, kur gausiai lyja ir kur Mata Atlantica atogražų miškas gausiai teikia organines medžiagas.

Fazenda Camboa kakava yra ekologiškai sertifikuota jau nuo 2007 m. Tiesą sakant, broliai Carvalho nustatė ekologinės kakavos auginimo Brazilijoje standartą. Šalyje, kuri garsėja plačiai paplitusiu cheminių trąšų ir pesticidų naudojimu, Fazenda Camboa kakava auga natūralioje aplinkoje. Ūkyje taikomi ekologinio ūkininkavimo metodai padeda išsaugoti turtingą Mata Atlantica atogrąžų miško biologinę įvairovę. Plantacijoje pastebimai padaugėjo paukščių, ypač įvairiaspalvių papūgų.

600 HA ŠEIMOS ŪKIS

1942 m Arthuro ir Eduardo Carvalho prosenelis įkūrė šeimos kakavos verslą. Daugelį dešimtmečių šeima buvo viena iš sėkmingų kakavos augintojų ir eksportuotojų Brazilijoje. Dėl 1989 m. užklupusios raganų šluotos ligos kakavos gamyba sumažėjo 96%. Dauguma žmonių išvyko, bet Artūras ir Eduardo ėmėsi ryžtingi atgaivinti šeimos verslą. Naudodami hibridizacijos ir skiepijimo metodų derinį, jie sugebėjo nugalėti užkrėstų medžių ligą ir užkirsti kelią tolesniam jos plitimui. Jų sunkus darbas pavertė Fazenda Camboa klestinčiu puikios kakavos ūkiu.