Rosa kakavos gėrimą paruoškite užplikydami vandeniu. Pagal skonį galima pagardinti pienu ir cukrumi.
Meksikos pietryčių regiono kakavos istorija prasideda dar prieš kolonializmo laikus. Kakava šiame regione buvo net tik kulinarijos ar religinių tradicijų dalis, bet ir buvo naudojama kaip valiuta. Kai ispanai atekeliavo į šį regioną 1522 metais, Čiapasas buvo kakavos komercijos centras Mezoamerikoje. Pirmoji kakava atvežta į Erupą buvo iš Čiapaso.
Ispanijos emigrantas Moisés Mugüerza Gutiérrez iš Andalūzijos 1900 metais įkūrė Finca La Rioja ūkį. Pradžioje jis sodino kakavmedžius ir kavamedžius kartu su kitomis kultūromis. Don Moisés surinko Criollo kakavmedžius iš pietų Meksikos, Belizo ir Gvatemalos kuriuos toliau vystė savo medelyne. Per agrarinę revoliuciją didžioji plantacijos dalis ir medelynai buvo nusavinti. Po 100 metų don Moisés palikuonys palaiko kakavos palikimą gyvą.
Nuo spalio iki kovo - pagrindinis derlius, nuo birželio iki Rugsėjo - tarpinis derlius.