preloader

Criollo kakavos pupelės B8 - 100 g

Criollo kakavos pupelės B8 - 100 g

Išparduota

Criollo kakavos pupelės iš Kolumbijos. Veislė: B8

  • Kilmės šalis:
     Kolumbija
  • Provincija:
     Antiokija
  • Ūkis:
     Hacienda Betulia
  • Pupelės rūšis:
     Criollo
  • Veislė:
     B8
  • Grynasis svoris:
     100 g.

Criollo kakavos pupelės iš Kolumbijos - 100 g celofano maišelyje

Pupelių skonis

Šių pupelių skonį augintojas apibūdino kaip aštrios arbatos skonį. Pagrindiniai skonio akcentai ir charakteristikos:

  • žemės riešutų sviesto aromatas
  • aštrumas
  • sausos žolelės (čiobreliai, raudonėliai)
  • raudonoji paprika
  • miško dvelksmas
  • saulutė (gėlė)
  • arbata
Pupelių rauginimas

Pupelės medinėse dėžėse yra rauginamos 5,5 dienas, apverčiamos 2 kartus. Vėliau, 8 dienas yra džiovinamos saulėje ant medinių stalų.

Vidutinis maistingumas (100 g produkto)
Riebalai (g) 54
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių (g) 33
Angliavandeniai (g) 11
Baltymai (g) 11
Energetinė vertė (kJ) 2544
Energetinė vertė (kcal) 608

Hacienda Betulia ūkis – šeimyninis Kolumbijos šveicarų verslas

Ūkį Kolumbijos šiaurės vakarų Antiokijos provincijoje įkūrė du pusbroliai, Juan Pablo ir Christian Vélez. Šioje srityje tradiciškai yra auginami kakavmedžiai. Ūkis yra į rytus nuo provincijos sostinės Medeljino, gražios gamtos apsupty.

Hacienda ūkis pasiekė savo viziją auginti ekologiškas Kolumbijos criollo pupeles. Ūkyje auginamuose criollo Betulia kakavos pupelėse nėra kadmio ar švino sankaupų.

Hacienda Betulia plantacija yra pirmoji Antiokiojoje, kuri gavo geriausios ūkininkavimo praktikos sertifikatą (BAP - Best Agricultural Practices). FEDERACION NACIONAL DE CACAOTEROS apdovanojo Hacienda Betulia kaip inovatoriškiausią Kolumbijos kakavmedžių ūkį 2018 metais.

Šis ūkis išskirtinai augina criollo rūšies kakavmedžius: B6, B8 ir B9. Įvairiapusis ir unikalus criollo pupelių skonis yra įkvėpimas ir pagrindas kurti aukšto išskirtinumo gaminius.

Visos šios trys rūšys yra ryškaus kakavos skonio, praturtino nuostabiomis gėlių natomis. Reti, įvairiapusiai criollo Betulia skoniai leidžia gaminti unikalius, aukštą kakavos procentą turinčius gaminius, turinčius išskirtines skonių kombinacijas.

Visos trys „Betulijos“ buvo degustuotos ir egzaminuotos geriausių šokolado meistrų (Maître de chocolat). Geriausi šokoladininkai iš gerai žinomų šokolado gamintojų patvirtina išskirtinę kokybę, kuri leidžia sukurti švelnius ir skoningus premium klasės šokoladus.

Visų trijų Betulijų rūšių kasmetiniai kiekiai yra išskirtinai maži ir reguliuojami.

Informacija paruošta pagal www.cacaobetulia.com, @cacaobetulia