Išparduota
Ši šokolado plytelė nepaprasta – ji pagaminta tik iš dviejų komponentų: puikaus skonio criollo kakavos pupelių ir nerafinuoto cukranendrių cukraus. Šokoladas pagamintas naudojant tradicinį, akmeninių girnų malimo, metodą. Šis procesas trunka ilgai, tačiau šokolado skonis viską atperka. Kadangi nededame papildomai kakavos sviesto ar lecitinų, mūsų šokoladas yra tirštas, su juo sunkiau dirbti. Todėl teneapgauna jūsų išorė - lobis viduje. Mažiau nei 5% visos kakavos pasaulyje yra criollo pupelės. Likusią dalį sudaro trinitario (10-15%) ir forastero pupelės.
Du! Skrudintos, maltos akmenimis criollo kakavos pupelės ir nerafinuotas cukranendrių cukrus! Daugiau nieko!
Šių pupelių skonį augintojas apibūdino kaip kakava, tabakas, mediena. Pagrindiniai skonio akcentai ir charakteristikos:
Rauginama ir džiovinama pagal specialiai šiai kakavos rūšiai sukurtą protokolą. Aštuonias dienas su griežta visų fermentacijos ir džiovinimo sąlygų kontrole. Brandinama specialiose medinėse dėžėse 6 (šešis) mėnesius.
Criollo kakavos pupelės 70%, nerafinuotas cukranendrių cukrus.
Laikyti sausoje vietoje 18(±3)°C temperatūroje.
Energetinė vertė (kJ) | 2502 |
Energetinė vertė (kcal) | 598 |
Riebalai (g) | 51 |
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių (g) | 29 |
Angliavandeniai (g) | 19 |
Baltymai (g) | 13 |