preloader

Copo de Nieve 70%

Copo de Nieve 70%

Išparduota

Ši šokolado plytelė nepaprasta – ji pagaminta tik iš dviejų komponentų: puikaus skonio criollo kakavos pupelių ir nerafinuoto cukranendrių cukraus. Šokoladas pagamintas naudojant tradicinį, akmeninių girnų malimo, metodą. Šis procesas trunka ilgai, tačiau šokolado skonis viską atperka. Kadangi nededame papildomai kakavos sviesto ar lecitinų, mūsų šokoladas yra tirštas, su juo sunkiau dirbti. Todėl teneapgauna jūsų išorė - lobis viduje. Mažiau nei 5% visos kakavos pasaulyje yra criollo pupelės. Likusią dalį sudaro trinitario (10-15%) ir forastero pupelės.

  • Kilmės šalis:
     Kolumbija
  • Provincija:
     Antiokija
  • Ūkis:
     Hacienda Betulia
  • Pupelės rūšis:
     Criollo
  • Veislė:
     B6
  • Grynasis svoris:
     80 g.

Copo de Nieve 70%

Ingredientų kiekis

Du! Skrudintos, maltos akmenimis criollo kakavos pupelės ir nerafinuotas cukranendrių cukrus! Daugiau nieko!

Pupelių skonis

Šių pupelių skonį augintojas apibūdino kaip uogų. Pagrindiniai skonio akcentai ir charakteristikos:

  • Švelnus subalansuotas skonis
  • Aštriai saldus riešutų aromatas
  • Melionų
  • Uogų
  • Lazdyno riešutų
  • Palaipsniui atsiskleidžiantis
  • Gaivių gėlių
  • Vaisinio jogurto
Pupelių rauginimas

Pupelės medinėse dėžėse yra rauginamos 5,5 dienas, apverčiamos 2 kartus. Vėliau, 8 dienas yra džiovinamos saulėje ant medinių stalų.

Sudedamosios dalys

Criollo kakavos pupelės 70%, nerafinuotas cukranendrių cukrus.

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje vietoje 18(±3)°C temperatūroje.

Vidutinis maistingumas (100 g produkto)
Energetinė vertė (kJ) 2286
Energetinė vertė (kcal) 544
Riebalai (g) 38
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių (g) 23
Angliavandeniai (g) 37
- iš kurių cukrų (g) 30
Baltymai (g) 8

Hacienda Betulia ūkis – šeimyninis Kolumbijos šveicarų verslas

Ūkį Kolumbijos šiaurės vakarų Antiokijos provincijoje įkūrė du pusbroliai, Juan Pablo ir Christian Vélez. Šioje srityje tradiciškai yra auginami kakavmedžiai. Ūkis yra į rytus nuo provincijos sostinės Medeljino, gražios gamtos apsupty.

Hacienda ūkis pasiekė savo viziją auginti ekologiškas Kolumbijos criollo pupeles. Ūkyje auginamuose criollo Betulia kakavos pupelėse nėra kadmio ar švino sankaupų.

Hacienda Betulia plantacija yra pirmoji Antiokiojoje, kuri gavo geriausios ūkininkavimo praktikos sertifikatą (BAP - Best Agricultural Practices). FEDERACION NACIONAL DE CACAOTEROS apdovanojo Hacienda Betulia kaip inovatoriškiausią Kolumbijos kakavmedžių ūkį 2018 metais.

Šis ūkis išskirtinai augina criollo rūšies kakavmedžius: B6, B8 ir B9. Įvairiapusis ir unikalus criollo pupelių skonis yra įkvėpimas ir pagrindas kurti aukšto išskirtinumo gaminius.

Visos šios trys rūšys yra ryškaus kakavos skonio, praturtino nuostabiomis gėlių natomis. Reti, įvairiapusiai criollo Betulia skoniai leidžia gaminti unikalius, aukštą kakavos procentą turinčius gaminius, turinčius išskirtines skonių kombinacijas.

Visos trys „Betulijos“ buvo degustuotos ir egzaminuotos geriausių šokolado meistrų (Maître de chocolat). Geriausi šokoladininkai iš gerai žinomų šokolado gamintojų patvirtina išskirtinę kokybę, kuri leidžia sukurti švelnius ir skoningus premium klasės šokoladus.

Visų trijų Betulijų rūšių kasmetiniai kiekiai yra išskirtinai maži ir reguliuojami.

Informacija paruošta pagal www.cacaobetulia.com, @cacaobetulia