preloader

Naranja 100%

Naranja 100%

Išparduota

Ši šokolado plytelė nepaprasta – ji pagaminta tik vieno komponento: puikaus skonio ekologiškų trinitario kakavos pupelių. Šokoladas pagamintas naudojant tradicinį, akmeninių girnų malimo, metodą. Šis procesas trunka ilgai, tačiau šokolado skonis viską atperka. Kadangi nededame papildomai kakavos sviesto ar lecitinų, mūsų šokoladas yra tirštas, su juo sunkiau dirbti. Todėl teneapgauna jūsų išorė - lobis viduje. Mažiau nei 5% visos kakavos pasaulyje yra criollo pupelės, o trinitario - 10-15%. Likusią dalį sudaro forastero pupelės.

  • Kilmės šalis:
     Madagaskaras
  • Ūkis:
     Mava Ottange
  • Pupelės rūšis:
     Trinitario
  • Veislė:
     Trinitario veislių mišinys
  • Grynasis svoris:
     80 g.

Naranja 100%

Ingredientų kiekis

Tik vienas ingredientas! Skrudintos, maltos akmenimis ekologiškos trinitario kakavos pupelės ir viskas!

Pupelių skonis

Pagrindiniai skonio akcentai ir charakteristikos:

  • Lengva citrusinė rūgštelė
  • Geltoni tropiniai vaisiai
  • Medus
  • Skrudinti riešutai (lazdynų ir graikiniai)
  • Oda
Pupelių rauginimas

Pupelės medinėse dėžėse yra rauginamos 6 dienas, apverčiamos 3 kartus. Vėliau apie savaitę ant medinių stalų džiovinamos saulėje.

Sudedamosios dalys

Ekologiškos trinitario kakavos pupelės 100%.

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje vietoje 18(±3)°C temperatūroje.

Vidutinis maistingumas (100 g produkto)
Energetinė vertė (kJ) 1029
Energetinė vertė (kcal) 246
Riebalai (g) 15
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių (g) 9
Angliavandeniai (g) 63
- iš kurių cukrų (g) 2
Baltymai (g) 22

Mava Ottange yra 635 ha plantacija Madagaskare, kuri padalinta į aštuonis skirtingus ūkius

Istorija

MAVA SA yra jauna įmonė, perėmusi buvusią valstybei priklausančią kakavos plantaciją Madagaskare. Pusė įmonės priklauso Chocolaterie Robert pilnai Madagaskarietiškai organizacijai, kurią valdo Ramanandraibe šeima, vienai iš pirmųjų Madagaskaro šeimų, aktyviai prisidėjusių prie pokolonijinio salos ekonomikos ir pramonės atgimimo.


MAVA plantacija užima apie 635 hektarus ir suskirstyta į aštuonis skirtingus ūkius. Visi kakavmedžiai auginami tradicinėje agromiškininkystės sistemoje. Ottange ūkis yra mažiausias iš aštuonių ūkių ir yra įsikūręs Ramenos upės pakrantėje. Metinis ūkio produkcijos kiekis yra maždaug 6 tonos, kurių didžiąją dalį „Chocolaterie Robert“ sunaudoja savo vienos plantacijos šokolado plytelėms gaminti.