4,5 €
Ši šokolado plytelė nepaprasta – ji pagaminta tik iš dviejų komponentų: puikaus skonio ekologiškų trinitatio kakavos pupelių ir nerafinuoto cukranendrių cukraus. Šokoladas pagamintas naudojant tradicinį, akmeninių girnų malimo, metodą. Šis procesas trunka ilgai, tačiau šokolado skonis viską atperka. Kadangi nededame papildomai kakavos sviesto ar lecitinų, mūsų šokoladas yra tirštas, su juo sunkiau dirbti. Todėl teneapgauna jūsų išorė - lobis viduje. Mažiau nei 5% visos kakavos pasaulyje yra criollo pupelės, o trinitario - 10-15%. Likusią dalį sudaro forastero pupelės.
Du! Skrudintos, maltos akmenimis ekologiškos trinitario kakavos pupelės ir nerafinuotas cukranendrių cukrus! Daugiau nieko!
Pagrindiniai skonio akcentai ir charakteristikos:
Pupelės medinėse dėžėse yra rauginamos 6 dienas, apverčiamos 3 kartus. Vėliau apie savaitę ant medinių stalų džiovinamos saulėje.
Ekologiškos trinitario kakavos pupelės 70%, nerafinuotas cukranendrių cukrus.
Laikyti sausoje vietoje 18(±3)°C temperatūroje.
Energetinė vertė (kJ) | 1225 |
Energetinė vertė (kcal) | 291 |
Riebalai (g) | 11 |
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių (g) | 6 |
Angliavandeniai (g) | 74 |
- iš kurių cukrų (g) | 31 |
Baltymai (g) | 15 |
MAVA SA yra jauna įmonė, perėmusi buvusią valstybei priklausančią kakavos plantaciją Madagaskare. Pusė įmonės priklauso Chocolaterie Robert pilnai Madagaskarietiškai organizacijai, kurią valdo Ramanandraibe šeima, vienai iš pirmųjų Madagaskaro šeimų, aktyviai prisidėjusių prie pokolonijinio salos ekonomikos ir pramonės atgimimo.
MAVA plantacija užima apie 635 hektarus ir suskirstyta į aštuonis skirtingus ūkius. Visi kakavmedžiai auginami tradicinėje agromiškininkystės sistemoje. Ottange ūkis yra mažiausias iš aštuonių ūkių ir yra įsikūręs Ramenos upės pakrantėje. Metinis ūkio produkcijos kiekis yra maždaug 6 tonos, kurių didžiąją dalį „Chocolaterie Robert“ sunaudoja savo vienos plantacijos šokolado plytelėms gaminti.