Išparduota
Ši šokolado plytelė nepaprasta – ji pagaminta tik vieno komponento: puikaus skonio trinitario kakavos pupelių. Šokoladas pagamintas naudojant tradicinį, akmeninių girnų malimo, metodą. Šis procesas trunka ilgai, tačiau šokolado skonis viską atperka. Kadangi nededame papildomai kakavos sviesto ar lecitinų, mūsų šokoladas yra tirštas, su juo sunkiau dirbti. Todėl teneapgauna jūsų išorė - lobis viduje. Mažiau nei 5% visos kakavos pasaulyje yra criollo pupelės, o trinitario - 10-15%. Likusią dalį sudaro forastero pupelės.
Tik vienas ingredientas! Skrudintos, maltos akmenimis trinitario kakavos pupelės ir viskas!
Pagrindiniai skonio akcentai ir charakteristikos:
Cacao Hunters pupelės 7 dienas raugina medinėse dėžėse apversdami 5 kartus. Vėliau saulėje džiovina ant medinių stalų tol, kol lieka 7% drėgmės.
Trinitario kakavos pupelės 100%.
Laikyti sausoje vietoje 18(±3)°C temperatūroje.
Energetinė vertė (kJ) | 1941 |
Energetinė vertė (kcal) | 464 |
Riebalai (g) | 39 |
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių (g) | 22 |
Angliavandeniai (g) | 29 |
- iš kurių cukrų (g) | 2 |
Baltymai (g) | 9 |
Carlos Ignacio Velasco kartu su Cacao Hunters (kakavos medžiotojais) 2012 metais pradėjo kelti Kolumbijos kakavos vertę. Nuo to laiko labai daug padirbėta kokybės kėlimo srityje. Tumaco kakava yra auginma pas maždaug 600 smulkius fermerius, kurie yra susibūrę į tris kooperatyvus: Cortepaz, Corpoteva ir Bajo Mira. Taip augintojai turi daugiau naudos, nes augina įpatingą kakavą, investuoja į mokymus, rauginimą ir tolimesnių sodinukų sodinimą.
Po derliaus nuėmimo pupeles raugina Cacao Hunters.
Narinjas, Kolumbija:
Cacao Hunters nuotraukos.