preloader

Rosa 100%

Rosa 100%

Išparduota

Ši šokolado plytelė nepaprasta – ji pagaminta tik iš vieno komponento: puikaus skonio criollo-trinitario kakavos pupelių! Šokoladas pagamintas naudojant tradicinį, akmeninių girnų malimo, metodą. Šis procesas trunka ilgai, tačiau šokolado skonis viską atperka. Kadangi nededame papildomai kakavos sviesto ar lecitinų, mūsų šokoladas yra tirštas, su juo sunkiau dirbti. Todėl teneapgauna jūsų išorė - lobis viduje. Mažiau nei 5% visos kakavos pasaulyje sudaro criollo pupelės. Trinitario pupelės sudaro 10-15% pasaulinės pupelių rinkos, o likusią dalį sudaro forastero pupelės.

  • Kilmės šalis:
     Meksika
  • Valstija:
     Čiapasas
  • Savivaldybė:
     Cacahoatán
  • Ūkis:
     Finca La Rioja
  • Pupelės rūšis:
     Criollo sukryžminta su trinitario (Finca La Roja su Carmelo iš Finca La Joya ūkio Tabasco valstijoje)
  • Veislė:
     Finca La Rioja
  • Grynasis svoris:
     80 g.

Nieko nepridėta!

Ingredientų kiekis

Vienas! Skrudintos, maltos akmenimis criollo-trinitario kakavos pupelės ir viskas!

Pupelių skonis

Šių pupelių skonį augintojas apibūdino kaip karamelės, riešutų ir vaisių mišinį.

Pagrindiniai skonio akcentai ir charakteristikos (1-5):

  • Kakava - 5
  • Rūgštingumas - 4
  • Kartumas - 2
  • Astringumas - 3
Pupelių rauginimas

Pupelės medinėse dėžėse yra rauginamos 5 dienas, apverčiamos keletą kartų.

Sudedamosios dalys

Finca La Roja criollo-trinitario kakavos pupelės 100%

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje vietoje 18(±3)°C temperatūroje.

Vidutinis maistingumas (100 g produkto)
Energetinė vertė (kJ) 955
Energetinė vertė (kcal) 228
Riebalai (g) 14
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių (g) 8
Angliavandeniai (g) 58
- iš kurių cukrų (g) 1.8
Baltymai (g) 20

Finca la Rioja - plantacija Meksikos pietryčiuose

Truputis istorijos

Meksikos pietryčių regiono kakavos istorija prasideda dar prieš kolonializmo laikus. Kakava šiame regione buvo net tik kulinarijos ar religinių tradicijų dalis, bet ir buvo naudojama kaip valiuta. Kai ispanai atekeliavo į šį regioną 1522 metais, Čiapasas buvo kakavos komercijos centras Mezoamerikoje. Pirmoji kakava atvežta į Erupą buvo iš Čiapaso.

Finca La Roja ūkis

Ispanijos emigrantas Moisés Mugüerza Gutiérrez iš Andalūzijos 1900 metais įkūrė Finca La Rioja ūkį. Pradžioje jis sodino kakavmedžius ir kavamedžius kartu su kitomis kultūromis. Don Moisés surinko Criollo kakavmedžius iš pietų Meksikos, Belizo ir Gvatemalos kuriuos toliau vystė savo medelyne. Per agrarinę revoliuciją didžioji plantacijos dalis ir medelynai buvo nusavinti. Po 100 metų don Moisés palikuonys palaiko kakavos palikimą gyvą.

Derlius

Nuo spalio iki kovo - pagrindinis derlius, nuo birželio iki Rugsėjo - tarpinis derlius.

Išparduota